Today.ua

В Україні з 1 вересня пенсії почнуть виплачувати по-новому: що зміниться для громадян похилого віку

Пенсіонери в Україні з 1 вересня зможуть отримувати пенсію одним з двох запропонованих способів: або через "Укрпошту", або через банк. Примусового переведення громадян на обслуговування виключно в фінустановах не буде. Про це заявили в Пенсійному фонді.

Згідно зі статтею 47 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" є два способи виплати пенсії українцям: по зазначеному у заяві місцем фактичного проживання пенсіонера в межах України організаціями, які здійснюють виплату і доставку пенсій, або через установи банків. Змінити спосіб отримання пенсій українці можуть у будь-який момент, переписавши заяву.

Пенсію з доставкою за місцем фактичного проживання пенсіонерам виплачує "Укрпошта". Що б не говорили, від цих зобов'язань підприємство не звільняється і продовжить розносити пенсії громадянам додому, незалежно від їх віку або стану здоров'я (наявності інвалідності). Послуги з доставки пенсій оплачує Пенсійний фонд. Ті громадяни, які хочуть отримувати щомісячні виплати на банківську карту, можуть самостійно обрати один з 44 банків. Їх ніхто не змушує отримувати гроші виключно в Ощадбанку.

Таким чином, з 1 вересня порядок виплати пенсій для українців не змінюється. Якщо пенсіонер захотів отримувати пенсію через пошту, то виплата пенсії йому буде здійснюватися поштою. Якщо ж пенсіонер обрав банк, - виплати будуть здійснюватися через банк. Громадяни, яким листоноші носили пенсію додому, як і раніше будуть отримувати гроші в такий спосіб.

Раніше повідомлялося, що українці зможуть отримати свою пенсію достроково і за один раз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ