Today.ua

В Україні вже в наступному місяці можуть запровадити накопичувальну пенсію для всіх, - Стефанчук

Вже на початку нового року, тобто вже у наступному місяці в Україні може бути запроваджена накопичувальна пенсія для всіх громадян.

Такий розвиток подій спрогнозував голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

Він каже, що депутати мали намір розглянути відповідний законопроект ще вчора, 16 грудня. Він стояв у порядку денному. Однак через супротив опозиційних сил і через блокування процесу Рада не встигла взяти його до розгляду. Але депутати зможуть до нього повернутися вже на початку наступного року та розглянути одним із перших.

"Питання пенсійної реформи. На превеликий жаль, вчора через відповідні блокування в Раді ми не встигли дійти до цього законопроекту, але ми готові розглянути відповідні законопроекти вже на початку наступного року і запровадити накопичувальну пенсійну систему яка буде давати можливість кожному з нас відкладати на свою пенсію", - розповів спікер.

Поки навіть у депутатів із монобільшості немає єдиного бачення щодо того, скільки відсотків заробітку мають щомісяця сплачуватись на накопичувальну пенсію, та хто їх має платити. Отже, дебати з цього питання, очевидно, будуть запеклими. Та все ж, спікер сподівається, що вже найближчим часом закон про накопичувальну пенсію ухвалять.

А тим часом, у Мінсоцполітики вирішили, що першими мають на собі випробувати накопичувальну пенсію працівники підприємств, що йдуть на велику приватизацію. Причому перші два роки сплачувати за них відсотки у накопичувальний фонд має інвестор, який приватизував підприємство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ