В Україні різко зросли ціни на м'ясо та м'ясні вироби. У листопаді вартість свинини та яловичини підскочила майже на 50%, а сосиски та сардельки з початку місяця подорожчали на 3,84%.
За словами фермерів, їм нема чим годувати поголів'я. Вирощувати свиней та іншу худобу з кожним роком українцям стає невигідніше.
Ціни на м'ясо стрімко зростають, і українці обирають те, що дешевше. Найбільше за місяць подорожчали телятина та яловичина. Свинина та курятина коштують дешевше, і попит на це м'ясо зростає.
За один кілограм яловичини українцям доведеться віддати в середньому від 172 грн., кілограм свинини коштує в середньому від 124 грн. Куряче філе продається приблизно за 142 грн. Сосиски та сардельки стоять по-різному, все залежить від виробника. Наприклад, у жовтні сардельки із сиром коштували 157,27 грн/кг, "Алан Женевські" із сиром – 225,03 грн/грн, молочні "Ятрань" – 83,05 грн/кг. У листопаді цей продукт подорожчав у середньому на 3,84%.
Раніше українцям розповіли, чому у магазинах продається імпортна картопля замість вітчизняної.