Today.ua

В Україні унікальну монету номіналом 10 копійок продають за 29 000 грн: у чому її особливість

В Україні рідкісні монети номіналом 10 копійок 2004 року випуску продають на аукціоні за 29 000 грн. Ця монета була викарбувана на заготівлі під 1 копійку і має "однокопійковий" сріблястий колір. Ця особливість робить 10-копійкову монету дорожчою, ніж решта монет цього ж номіналу.

За словами продавця, реставрації монета не підлягала та дефектів не має. Її вага складає 1,47 грами. Виготовлено монету з нержавіючої сталі.

На реверсі монети вказано номінал "10 копійок" та орнамент із ягодами по колу. Монета має гладкий гурт.

На аверсі 10-копійчаної монети зображено тризуб. Над ним - напис "УКРАЇНА", під гербом - рік карбування монети (2004), з боків - два вертикальні колоски.

Монета має штамп 1.2 ІБМ. Вона магнітна і виготовлена з нержавіючої сталі, тоді як решта 10-копійчаних монет традиційно виготовляли з алюмінієвої бронзи.

Монети такого штампу знаходилися в побуті, але ця монета унікальна і викарбувана на заготівлі під 1 копійку, і не відомо, чи потрапила вона в ужиток чи переходила з рук до рук колекціонерів.

Продавець монети готовий відправити її новому власнику Новою поштою. Знайти подібні 10 копійок можна не часто. Нумізмати продають їх на аукціонах Violity, Crafta, форум ІТК та інших.

Раніше повідомлялося, що в Україні рідкісні монети номіналом 10 копійок продають за 12 000 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ