Today.ua

В Україні унікальну монету номіналом 10 копійок продають за 12 000 грн: що зображено на рідкісних грошах

В Україні монету номіналом 10 копійок 1992 року випуску продають на аукціоні за 12 000 гривень ($420). Монета виготовлена з латуні та знаходиться в ідеальному стані.

Перші монети України карбували англійськими штемпелями на Луганському верстатобудівному заводі. Інструмент для карбування привезли з Англії, тому штемпеля на монетах називають англійськими. Це саме одна з таких монет, яка з'явилася однією з перших у побуті 1992 року. На аверсі 10-копійчаної монети зображено втиснений тризуб. Це насправді брак, і такі монети дуже швидко перестали випускати. Поодинокі екземпляри подібних монет залишилися у колекціонерів. Монета виготовлена зі світлої латуні та вважається досить рідкісною. На аверсі монети зображено тризуб, напис "Україна" та рік випуску. На реверсі - номінал "10 копійок" та орнамент по колу. Монета має гурт із дрібною насічкою. За словами продавця, вона не має дефектів.
На нещодавньому аукціоні три монети номіналом 50 копійок продавали за 18 500 гривень. Одна з монет виготовлена з магнітної сталі, друга - з магнітної сталі, покрита міддю, і ще одна монета з колекції виготовлена з магнітної сталі та покрита латунню. Усі три монети поміщені у спеціальні квадрокапсули.
Раніше повідомлялося, що в Україні набирають популярності нові гроші, в яких громадяни зберігають свої заощадження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ