Today.ua

В Україні третій місяць поспіль дорожчає хліб: скільки коштує стратегічний продукт у супермаркетах у грудні

Проблеми у хлібобулочному виробництві, пов'язані з регулярними відключеннями електроенергії, позначаються на кінцевій вартості продукту для населення. Вже третій місяць поспіль усі популярні серед українців сорти хліба дорожчають.

Так, станом на 11 грудня, буханець пшеничного хліба вагою 650 грам коштує в середньому 32,08 грн, тоді як у листопаді середній цінник був на рівні 31,37 грн. Востаннє пшеничний хліб коштував дешевше ще у вересні.

Якщо порівнювати цінники по супермаркетах, то в Novus пшеничний хліб коштує найдешевше - 31,99 грн за буханець.

Житній хліб у грудні також продовжує дорожчати. Вартість буханця "Українського Столичного" на сьогоднішній день складає 35,70 грн. У Мегамаркеті цей хліб коштує дешевше – 32,70 грн за 950 гр. Минулого місяця вартість хліба складала 34,90 грн.

Хліб житній Riga Бородіновський коштує 27,75 грн за буханець вагою 300 г. Це дешевше, ніж у листопаді. Отже, цей сорт хліба трохи подешевшав.

На фон ы постійних відключень електроенергії українці в паніці почали купувати більше хліба на випадок блекауту. Попит на продукцію зріс, але виготовляти хліба почали менше.

Через обмеження енергопостачання борошномели не можуть організувати процеси підготовки та помелу зерна, а також виробництва борошна. Сировина дорожчає, як і собівартість виробництва борошна через використання генераторів. Все це позначається на кінцевій вартості хліба та обсягах виробництва.

Раніше повідомлялося, що супермаркети в Україні відновили ціни на овочі борщового набору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ