Today.ua

В Україні розпочався опалювальний сезон: кому включили тепло, і якими будуть тарифи

В Україні 7 жовтня частково стартував опалювальний сезон. Зокрема, першими опалення запустили столичні котельні. Обігрівати поки що почали бюджетні установи - садочки, школи, лікарні. У житлові будинки киян тепло подадуть вже в найближчі дні, якщо на вулиці не потеплішає.

З огляду на прогноз на найближчі кілька днів, вночі в Україні очікуються заморозки, а вдень температура повітря в середньому буде +8 ... +10 градусів. Це означає, що в будинках громадян ще більше похолодає і опалення комунальникам включити доведеться.

Багатьох хвилює питання, скільки доведеться платити за теплі батареї в новому опалювальному сезоні. Не так давно анонсувалося, що кияни отримають нові платіжки з сумами на 50% більше, ніж в попередньому році, а це означає, що платити доведеться на 1000-1300 гривень більше. Найбільший місцевий постачальник "КиївГазЕнерджі" пропонує громадянам купувати газ по 30,50 гривень за кубометр в місячних тарифах, тоді як в інших містах тариф на тепло не вище 12 грн/кубометр. На сьогоднішній день в підземні сховища закачано майже 19 млрд кубометрів газу. Саме стільки потрібно, щоб українці не замерзли взимку. Навіть якщо ціни на газ протягом зими виростуть, українцям пообіцяли не піднімати тарифи для населення. У вересні було підписано меморандум між урядом, Нафтогазом і керівниками міст України щодо цієї домовленості.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, як уряд буде стримувати тарифи на опалення і гарячу воду в новому опалювальної сезоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ