Today.ua

В Україні роздають сімейні продовольчі набори: як оформити допомогу

Українські родини можуть отримати сімейні продовольчі набори. Такі набори доступні для внутрішніх переселенців. Щоб їх отримати, треба проживати у певній місцевості та підпадати хоча би під один із обумовлених критеріїв.

Хто та на яких умовах може отримати таку допомогу, розповіла "Соціальна інформаційна платформа".

Як з'ясувалося, таку допомогу продовольчими наборами надає благодійна організація "Карітас Чернівці". Звісно, що вона призначена для переселенців, які знайшли притулок у Чернівецькій області. Проте, вони не лише повинні проживати на Буковині, а ще й мають бути там офіційно зареєстровані як ВПО. Причому - не обов'язково в Чернівцях, вони можуть проживати в будь-якому населеному пункті.

Водночас, самої лише місцевої реєстрації для отримання сімейного продовольчого набору замало. Треба, щоб родина відповідала хоча б одному з таких критеріїв вразливості:

Ще одна умова: ця родина раніше не отримувала допомоги від організації "Карітас Чернівці".

Які документи будуть потрібні для отримання сімейного продовольчого набору?

Для отримання допомоги знадобляться такі документи:

І є ще одна вимога, яка стосується лише чоловіків, що проживають у таких сім'ях. Їм доведеться надати довідку з військкомату про взяття на облік або зняття з обліку.

Форму заявки можна знайти та оформити її онлайн за таким посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdMG5Y9nKNXuCRonBOA_gIjF9Gb8zupLGrpHowFLrw8ImIH3A/viewform

Після того як заявку схвалять, заявнику прийде на вказаний номер телефону SMS-повідомлення, в якому буде вказано дату і місце отримання продовольчого набору.  

Нагадаємо, французький фонд ACTED відновив виплату допомоги українцям. Люди, які постраждали від війни, можуть отримати там по 6600 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ