У травні ціни на м'ясо в Україні змінилися у порівнянні з квітнем. Найбільше за місяць подорожчали свинина, курка та яловичина. Інші продукти також стрімко зростають у ціні на фоні війни в Україні.
Для порівняння, куряча гомілка подорожчала з 62,90 грн/кг до 64,90 грн/кг, куряче філе – з 115,73 грн/кг до 119,90 грн/кг, а ось куряче стегно подешевшало – з 92,30 грн за кг до 89,90 грн/кг.
Кілограм свинячої грудинки нас сьогодні коштує в середньому 117,45 грн. Свинячий ошийок за місяць подорожчав з 158,94 грн/кг до 162,44 грн/кг.
Ціни на свинячу лопатку та шашлик майже не змінилися. Вони коштують у середньому 117,45 грн/кг та 144,50 грн/кг відповідно. А ціни на черевину знизилися з 118,74 грн/кг до 114,45 грн/кг, на свинячі ребра – з 123,39 грн/кг до 117,50 грн/кг. Водночас кілограм гуляшу з яловичини подорожчав з 242,28 грн до 247,45 грн. Яловичі ребра в ціні не змінилися і коштують 160 грн/кг.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Ціни на м'ясо на базарах та в супермаркетах України практично не відрізняються. Якщо порівнювати по супермаркетах, то найдорожче м'ясо в Megamarket, а найдешевше в Metro та Auchan. Різниця у вартості свинячого ошийка становить близько 30 грн на кілограмі, грудинки – близько 6 грн, ребра відрізняються у ціні на 5-10 грн.
Раніше повідомлялося, що популярні супермаркети у травні змінили ціни на овочі.