Today.ua

В Україні різко подорожчав хліб: супермаркети оновили цінники

Ціни на хліб в Україні зростають із початку війни. Зокрема, найбільше подорожчав пшеничний хліб. Середня вартість 650-грамового буханця, станом на 10 жовтня, становить 31,35 грн. Це на 2 гривні дорожче, ніж у вересні.

Нинішній цінник на пшеничний хліб – найвищий за останні 5 років. Експерти не відкидають, що до нового року його ціна зросте ще на 5-10%. Зростання цін, зокрема, пов'язують із відкриттям "зернового коридору".

На сьогоднішній день найдешевше пшеничний хліб продається в супермаркетах Мегамаркет (30,70 грн) та Novus (31,99 грн). У Metro хліб пшеничний "Цар Хліб" нарізний коштує 33,39 грн, тоді як у вересні цінник був ще 31,69 грн за 600 г хліба.

Станом на 1 жовтня, буханець пшеничного в середньому коштував 30,35 грн. Це означає, що за 9 днів вартість хліба зросла на 1 грн.

З початку війни вартість хліба та хлібопродуктів зросла на 15-20%. Це досить невелике зростання, порівняно з цінами на інші продукти. Пекарям вдається суттєво не піднімати ціни на хліб завдяки пільговим цінам на газ, якими вони користуються. Ці пільгові ціни відповідно до урядової ухвали діятимуть до 30 квітня 2023 року.

Раніше повідомлялося, що в Україні знизилися ціни на деякі крупи та макарони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ