В Україні різко подешевшали картопля, морква і буряк: скільки коштує зварити борщ із сезонних овочів

У вересні різко впали ціни на основні інгредієнти борщу - картоплю, цибулю, буряк і моркву. У середньому борщовий набір подешевшав на 6%, в порівнянні з минулим місяцем.

В Україні різко подешевшали картопля, морква і буряк: скільки коштує зварити борщ із сезонних овочів - today.ua

Найбільше за місяць знизилися ціни на моркву і буряк - на 14%. У той же час картопля подешевшала на 7%, а капуста і цибуля - на 4%.

Борщ з м'ясом обійдеться українським господиням дорожче, адже ціни на свинину підвищилися на 5%, яловичина за місяць подорожчала на 4%, курятина - на 3%.

Соняшникова олія вже зараз подешевшала в середньому до 50 гривень за один літр, а в жовтні її вартість впаде ще на 20%. В Україні різко подешевшали картопля, морква і буряк: скільки коштує зварити борщ із сезонних овочів Якщо порівнювати ціни на овочі з торішніми, то капуста і буряк подорожчали в закупівлі на 20%, а ціни на картоплю знизилися на 14%.

У Міністерстві аграрної політики відзначили, що ціни на овочі зросли в річному обчисленні в межах інфляції.

Що стосується врожаю в цьому році, то його збори тривають. У цьому сезоні очікується хороший урожай картоплі, а ось цибуля вродила не так, як очікували фермери. Через дощі багато цибулі вимокло, особливо на Півдні України. Тому восени цибулю продаватимуть за 6-7 грн / кг, а то і дорожче.

Раніше повідомлялося, що херсонські кавуни розпродають по 50 коп/кг , адже попиту на урожай в цьому році немає і ягоди гниють на полях.

ДЖЕРЕЛОobozrevatel.com