Today.ua

В Україні різко подешевшало молоко: озвучено ціни на продукт у різних супермаркетах

В Україні знизилися ціни на молоко. Зокрема, середня закупівельна ціна на продукт в кінці липня сягає 10,52 грн за літр. Про це повідомили в Асоціації виробників молока (АВМ).

В різних регіонах України ціни на молоко різняться. Так, логістичні колапси в деяких областях та обстріли найбільших молочних регіонів впливають на попит і пропозицію. Так, діапазон цін на молоко екстра якості коливається по областях від 9,50 до 11,30 грн/кг (без ПДВ) в залежності від воєнної ситуації в тому чи іншому регіоні. Середня ціна на молоко вищого ґатунку опустилася в кінці липня на 15 коп. — до 9,87 грн/кг.

Найгірша ситуація зі збутом молока-сировини відчувають господарства Чернігівської області, де сконцентрована значна частина переробних підприємств. Там ціни на продукт просіли.

В той же час експорт молочних продуктів наразі зростає. За підсумками двох декад місяця виручка від експорту молочних продуктів зросла на 37% в порівнянні з червнем та склала 17,4 млн дол.

Якщо порівнювати ціни на молоко в найбільших супермаркетах України, то молоко "Простоквашино" в середньому продається по 32,45 грн/л, а молоко ТМ "Яготинське" - 33,02 грн за літр. При цьому найдешевше молоко коштує у магазинах Novus.

Раніше повідомлялося, як в кінці липня змінилися ціни на соняшникову олію, яйця та м'ясо в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ