Today.ua

В Україні рідкісну монету номіналом 2 копійки продають майже за 6000 грн: як вона виглядає

В Україні унікальну монету номіналом 2 копійки 1994 року випуску продають на аукціоні за 5779 грн. Монета виготовлена із алюмінію та має рідкісний штамп - 2(10к)АА. Цим і зумовлена її висока вартість.

Монети зі штампом 2(10к)АА високо цінуються серед нумізматів. Аверс цієї монети взятий від однієї копійки, а штемпель при карбуванні використовувався від 10 копійок 1994 року. Широкий кант вийшов через те, що діаметр штемпелів для 10 копійок менший, ніж для 2 копійок. Різновид монети 2 (10 к.) АА нумізмати часто ще називають "переплутанкою".

По фото видно, що монета не в ідеальному стані. За словами продавця, реставрації він не проводив. На аверсі та реверсі видно подряпини.

Продавець монети проживає в Харківській області та готовий відправити монету новому власнику поштою.

Аукціон закінчується за 10 днів. За цей час вартість 10-копійчаної монети може ще зрости, оскільки монета рідкісна та цінується серед нумізматів.

Монети номіналом 2 копійки було знято з ужитку, і вони більше не є платіжним засобом. Однак на таких аукціонах як Violity, Crafta, форум ІТК їх можна зустріти. У середньому вартість монети номіналом 2 копійки зі штампом 2(10к)АА стартує від 4000 грн.

Раніше повідомлялося, що в Україні унікальну монету номіналом 50 копійок продають за 5555 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ