Today.ua

В Україні рідкісну монету номіналом 10 копійок продають за 17 000 грн

В Україні рідкісні монети номіналом 10 копійок 1992 року випуску продають на аукціоні за 17 000 грн. Монета виготовлена із латуні, була в побуті й перебуває у відмінному стані. Рідкісний штам 10-копійчаної монети 3.31ЖАг робить її дорожчою за решту монет даного номіналу.

Монета номіналом 10 копійок 1992 року випуску називається серед нумізматів "шестиягідник". Її відмінністю є наявність шести ягід на гроні номер 3 та злиті ягоди на 6 гроні на аверсі.

Також на аверсі монети розміщено номінал "10 копійок". Гурт монети гладкий.

На реверсі 10-копійчаної монети розміщено зображення малого Державного герба України, обрамленого з обох боків орнаментом із двох дубових листків та двох колосків. З кожного колоска вертикально вгору виходить по три остюки. Над гербом – напис "УКРАЇНА", під гербом – рік карбування монети "1992".

Монети номіналом 10 копійок 1992 випуску були в побуті, і у колекціонерів вони є, правда знайти монету в хорошій якості - завдання. На вартість монет також впливають наявність особливого дефекту чи рідкісного браку. Такі монети цінуються ще більше, ніж у ідеальному стані.

Продавець цієї монети знаходиться у Вінницькій області, але готовий відправити монету Новою поштою в будь-який куточок України.

Раніше повідомлялося, що в Україні рідкісну монету номіналом 50 копійок продають за 15 000 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ