Today.ua

В Україні по-новому нараховуватимуть розмір субсидії на оплату комуналки: на скільки зменшаться виплати

В Україні змінили формулу розрахунку субсидії, що спричинило зменшення щомісячної суми виплат громадянам на оплату комуналки.

Стало відомо, що за квітень українцям виплатять 43% субсидії та 59% пільг, нарахованих у січні 2022 року. З травня та на весь неопалювальний сезон виплачуватимуть 16% субсидії та 29% пільг, нарахованих у січні 2022 року.

Зменшення виплат пов'язане з тим, що у неопалювальний період традиційно населення платить за комуналку менше (без урахування опалення). До того ж, військовий стан позначився на доходах громадян, і їм стало складніше сплачувати за комунальні рахунки.

Ті, хто раніше не отримував субсидію, але під час війни вона йому потрібна, може протягом двох місяців з початку неопалювального сезону звернутися за її призначенням. Головне — встигнути подати заяву та необхідні документи до закінчення неопалювального сезону.

Отримувачами субсидії на літній період можуть стати:

Потрібно спочатку звернутися до територіального органу соцзахисту населення та подати відповідну заяву про нарахування субсидії, або заповнити заяву онлайн через портал або додаток "Дія".

Усім тим, хто отримував субсидії в опалювальний період, виплати продовжать автоматично. А це близько 2 млн одержувачів.

Нагадаємо, в Україні змінили порядок виплати пенсії деяким громадянам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ