Today.ua

В Україні підвищаться стипендії: хто зі студентів щомісячно отримуватиме до 5891 грн

В Україні збільшиться розмір соціальної стипендії для низки студентів. Зокрема, йдеться про дітей-сиріт, а також дітей з малозабезпечених сімей та позбавлених батьківського піклування.

Уряд затвердив новий Порядок призначення та виплати соціальних стипендій Верховної Ради України для претендентів на професійну вищу та вищу освіту та підвищив розмір соціальних стипендій для учнів з нового навчального року.

Так, для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, яким вже виповнилося 18 років, з нового навчального року розмір стипендії збільшиться до 5891 грн. Для студентів віком від 18 до 23 років – стипендії збільшаться до 5582 грн.

Для дітей із малозабезпечених родин серед студентів закладів професійної вищої освіти стипендії збільшаться до 1335 грн. Для студентів закладів вищої освіти розмір стипендій складатиме 1770 грн. На соціальну стипендію можуть розраховувати студенти коледжів та ВНЗ, які підпадають під вищезгадані категорії населення, а також за результатами навчального семестру не мають академічної заборгованості та демонструють найвищі бали з іспитів.

Раніше повідомлялося, на які стипендії можуть розраховувати українські біженці у Німеччині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ