Today.ua

В Україні підскочать тарифи на інтернет: названо базові розцінки провайдерів у 2022 році

Ціни на інтернет-послуги в Україні є одні з найдешевших у Європі. Але незабаром ситуація на ринку зміниться, і інтернет-провайдери вже анонсували підвищення тарифів.

У 2022 році зросте вартість інтернету у більшості провайдерів. Низка з них уже встановила ціну тарифів на 100 Мбіт/с вище 200 грн, а на тарифи 1 Гбіт/с – вище 300 грн. За прогнозами експертів, базова вартість тарифів на 100 Мбіт/с у 2022 році сягатиме 300 грн.

За словами члена правління Інтернету Асоціації України (ІнАУ) Олександра Арутюняна, на зростання тарифів вплинули кілька факторів. Серед них – подорожчання кабелів; логістика; інфляція; фактичне підвищення вартості доступу до будинкової інфраструктури; зростання зарплат у промисловості.

У Києві деякі інтернет-провайдери вже підняли вартість найдешевших тарифів на інтернет до 280 грн на місяць. За прогнозом Олександра Арутюняна, найближчим часом на українському ринку очікується підвищення цін на доступ до кабельної каналізації, якою розпоряджається "Укртелеком". В "Укртелекомі", залежно від швидкості та місця надання послуги, тарифи на домашній інтернет з наступного року коштуватимуть від 170 до 360 грн на місяць для старих клієнтів. Для нових користувачів тарифи становитимуть від 50 Мбіт/с за 165 грн на місяць, а преміальні включення 1 Гбіт/с від 360 грн на місяць залежно від населеного пункту.

На сьогоднішній день в середньому українці платять за інтернет 4,42 британські фунти (близько 157 грн) щомісяця. На другому місці у світі з найдешевшим інтернетом йде Росія – 5,02 фунта стерлінгів (178,2 грн), а за нею слідують Румунія та Молдова.

Раніше повідомлялося, що Київстар обмежив підключення абонентів до тарифного плану із домашнім інтернетом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ