Today.ua

В Україні оновили перелік тимчасово окупованих територій для виплат ВПО: хто може розраховувати на допомогу

Міністерство з реінтеграції тимчасово окупованих територій оновило перелік громад у районах бойових дій та на тимчасово окупованих територіях, мешканці яких отримують виплати ВПО. Цей список оновлюється щомісяця.

На сьогоднішній день до нього входять дев'ять областей. Це територіальні громади Донецької (66), Харківської (56), Дніпропетровської (10), Луганської (37), Запорізької (64), Херсонської (49), Миколаївської (26), Сумської (19), Чернігівської (4) областей. Загалом у переліку 331 громада.

Усі внутрішньо переміщені особи цих регіонів у грудні отримають грошову допомогу від держави.

За виплатами у розмірі 3000 грн - для осіб з інвалідністю та дітей, а також 2000 гривень для решти громадян внутрішньо-переміщеним особам радять звертатися до своєї військової адміністрації (особисто або через гарячу лінію).

Як відомо, в Україні ретельно перевіряють ВПО на місцях їхньої тимчасової реєстрації. Тим, хто не зможе підтвердити своє проживання у місці тимчасової реєстрації протягом 10 днів, скасують матеріальну допомогу від держави.

Однак, крім виплат 2000 та 3000 грн, переселенці можуть розраховувати на допомогу з безробіття (якщо втратили роботу), також на субсидію на оплату комуналки. Малозабезпечені сім'ї мають право на окрему фінансову допомогу.

Раніше повідомлялося, як пенсіонери та переселенці можуть отримати безкоштовні продуктові набори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ