Today.ua

В Україні обвалилися ціни на яйця, рис та гречку: скільки коштують продукти у супермаркетах

В Україні практично щодня дорожчають продукти, проте деякі асортиментні позиції все ж таки подешевшали. Названо ціни на яйця, рис та гречку у крупних супермаркетах країни.

Ціни на яйця

Яйця минулої осені стали рекордсменами з підвищення вартості. Десяток у різних торгових мережах продавали майже по 90 гривень. Наприкінці травня ціни впали до 56,75 грн - на продукт від торгової марки "Квочка". Мінімальна ціна на нього у магазинах Новус – 52,99 грн. У квітні яйця від цього виробника коштували 70,60 грн.

Яйця від ТМ "Ясенсвіт" також стали доступнішими. Місяць тому за десяток потрібно було заплатити 74,12 грн, а зараз – 58,45 грн. У Варусі вони дешевші – 55,90 грн.

В АТБ яйця найдешевші – 31,30 гривень за десяток, причому їх реалізують поштучно.

Ціни на рис

За даними Мінфіну, за місяць в Україні подешевшав найпопулярніший рис – довгий пропарений. У квітні кілограм обходився в середньому 69,25 грн, а зараз – уже в 56,35 грн. У супермаркетах Метро його можна придбати за 52,90 грн.

Вартість круглого рису залишається рекордно високою. Місяць тому він коштував 79,07 грн/кг, а зараз ціна зросла до 80,67 грн/кг. У торговій мережі Ашан крупу можна купити вигідніше – по 71,90 грн/кг.

Ціни на гречку

Найулюбленіша крупа українців нарешті продається за більш-менш адекватною ціною. У квітні за кілограм потрібно було заплатити 55,09 грн, а зараз – 52,92 грн. Мінімальна вартість зафіксована у супермаркетах АТБ та Метро – 44,90 грн/кг.

Нагадаємо, що аграрії запевнили – цього року дефіциту гречки бути не повинно. Її посіяли достатньо для задоволення попиту внутрішньому ринку. Тому вартість крупи не буде надхмарною.

Раніше повідомлялося, що в Україні наприкінці весни злетіли ціни на м'ясо – свинину, яловичину та курятину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ