Today.ua

В Україні набирають популярності нові гроші: у чому зберігати свої заощадження

Гривня в Україні стрімко падає на фоні чуток про вторгнення російських військ на нашу територію. При цьому курс біткоїна почав різко повзти вгору після того, як два місяці поспіль найпопулярніша криптовалюта стрімко падала.

Судячи з останніх тенденцій, українці все активніше зберігають свої заощадження не в гривнях та доларах, а в криптовалюті. Україна вийшла на перше місце у світі за відсотком населення, яке володіє електронними гаманцями з цифровими грошима – 12,73% населення. Орієнтовно кожен восьмий українець має гаманець із криптовалютою.

За статистикою, кожен п'ятий українець у віці 18-24 років хоча б раз у житті купував чи продавав криптовалюту. Купівля криптомонет у нас у країні вже зустрічаються частіше, ніж інвестиції у цінні папери. І нове покоління почувається набагато впевненіше в цій індустрії, тоді як люди старшого віку продовжують вкладати активи в нерухомість та купівлю валюти.

Дослідження показують, що 77% власників цифрових монет відкривають власний криптогаманець, ще 31,5% витрачають криптовалюту на реальні товари, а 18,9% використовують їх для відеоігор.

Раніше повідомлялося, що курс долара в Україні побив чотирирічний рекорд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ