Today.ua

В Україні на 14% знизилися ціни на картоплю: як змінилася вартість овочів у жовтні

Ціни на картопля у жовтні 2021 року знизилися на 2%, у порівняні з вереснем, та на 14% у порівняні з минулим роком. Про це повідомили у Мінагрополітики.

Дефіциту картоплі в Україні зараз немає. Проте, аграрії не впевнені, що ціни на овоч більше не зростатимуть.

У жовтні відбулося зниження середніх цін на деякі види сільськогосподарської продукції та продукти її переробки. Зокрема, певний вплив на ціни у жовтні вплинув і фактор сезонності.

Рясні опади завдали істотних збитків урожаям картоплі у південних областях країни. У центральному регіоні причиною зниження врожайності коренеплодів стала літня посуха. У фермерів Західної України справи з урожаєм були кращими, за рахунок чого збиральна кампанія не була провалена. Імпортувати картоплі доведеться не так багато. Збору рясних урожаїв картоплі в Україні завадив і період дощів у вересні поточного року. Аграрії були змушені більш ніж на тиждень зупинити збиральну кампанію. Однак урожай зібраний, і картоплею на зиму українці забезпечені.

У Мінагрополітики зазначили, що за минулий місяць подешевшали також морква та цибуля на 1%. В оптовому продажу в останній тиждень жовтня стали дешевшими також помідори, перець, картопля, морква та буряк.

Раніше повідомлялося, з якою метою можна повторно використовувати воду після варіння картоплі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ