Today.ua

В Україні монету номіналом 5 копійок з рідкісним дефектом продають за 500 доларів: фото

В Україні виставили на продаж монету номіналом 5 копійок з рідкісним дефектом. Її продають за 500 доларів чи 19 тисяч гривень.

Оголошення про продаж різких монет з'явилося на електронному аукціоні Violity. Йдеться про 5 копійок 1994 року випуску, які вже вийшли з обігу. Однак вони можуть залишатися у старих скарбничках чи гаманцях українців.

Цінними вважаються п'ятаки, виготовлені із латуні, міді чи титану. Вказаний екземпляр якраз викарбуваний із міді, а не із нержавіючої сталі, як ті, які випускають зараз.

Продавець зареєстрований під ніком Divchatko та знаходиться у Львові. Власник зазначив, що монета оригінальна і не піддавалася реставрації. Вона відноситься до різновиду 1БАг. Її головна особливість - гурт (ребро), який не має насічок - гладкий.

Вага монети складає 5,58 грама. Помітно, що вона була у вжитку і помітно постаріла.

Автор оголошення виставив ціну - 19 тисяч гривень або 528 доларів. Він приймає оплату на картку ПриватБанку і готовий передати монету під час особистої зустрічі або надіслати Новою поштою. На даний момент за лотом стежать 22 особи.

Така монета може бути виготовлена із магнітної чи немагнітної сталі, срібла чи алюмінію. Вартість безпосередньо залежатиме від матеріалу.

П'ятикопійчані монети 1994 року з дрібною насічкою на ребрі також вважають рідкісною монетою. Ціни на них можуть сягати 8000 гривень.

Нагадаємо, що Національний банк у травні ввів в обіг дві монети. Перша – номіналом 10 гривень. Вона присвячена військовослужбовцям ЗСУ. Друга монета, яку представив НБУ, – номіналом 2 гривні. Вона присвячена 150-річчю від дня народження гетьмана Павла Скоропадського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ