Today.ua

В Україні монету номіналом 25 копійок продають за 7000 грн: у чому її унікальна особливість

В Україні монету номіналом 25 копійок 1992 року випуску продають на аукціоні за 7350 гривень ($264). Монета має унікальне оздоблення, що вплинуло на її високу вартість.

Монета виготовлена із латуні. Дефектів не має, реставрації, за словами продавця, не підлягала. 25-копійкова монета відрізняється особливим штамом, що є найрідкіснішим і найдорожчим серед колекціонерів - 4ВАм.  Особливістю його є опуклий тризуб на аверсі та гурт з дрібною насічкою.

За рештою характеристик монета нічим не відрізняється від інших монет цього ж року випуску. На лицьовому її боці розташований номінал "25 копійок" та орнамент по колу. На звороті - герб, рік випуску та орнамент з листям. На цьому ж аукціоні нещодавно монету номіналом 1 гривня 1992 року випуску продавали за $2000. Висока цінність монети обумовлена тим, що вона виготовлена з рідкісного срібла та була випущена у пробному екземплярі. Реставрації монета не підлягала і не була в побуті, тому продавець розраховує виручити за неї великі гроші. Нагадаємо, українцям показали 50-копійкову монету, яка коштує понад 100 доларів. Унікальну монету було випущено спеціально для наборів 2003 року, проте в обіг вона так і не потрапила.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ