Today.ua

В Україні монету номіналом 25 копійок продають за 22 000 гривень: у чому її унікальна особливість

В Україні унікальну монету номіналом 25 копійок продають на аукціоні за 22 тисячі гривень ($815). Ця монета має відмінну рису на реверсі, через що її вартість така висока.

Особливість 25-копійчаної монети полягає в тому, що вона має рідкісний штамп на реверсі. Монета виготовлена з латуні та має дрібний гурт (ребро). За словами колекціонера, монета реставрації не підлягала. Випущена монета була у 1992 році. На сьогоднішній день грошові знаки того часу вже виведені з обігу, хоча вони протрималися більше 20 років.

Більшість 25-копійчаних монет не становлять цінності для нумізматів, але є рідкісні різновиди, такі як ця монета. Також цінними вважаються 25 копійокт з гладким гуртом, із нікелевого сплаву, срібла, алюмінію, міді. На вартість монети впливає варіант штампу, що застосовується під час карбування, загальний тираж випущених монет, збереження монети. Однак найбільше нумізматів цікавлять монети із заводським шлюбом або в "нерідному металі". За ним вони готові віддати у тисячі разів більше номіналу самої монети.

Раніше українцям показали унікальну монету, яку можна продати за 26 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ