Виробництво сира в Україні масово скорочується через зменшення виробництва молока. Замість сиру на прилавках супермаркетів все частіше з'являються сирні продукти, вміст молока у яких мінімальний. Виробники замінюють його на пальмову олію та інші інгредієнти, у результаті споживачі купують не той сир, який думають.
За статистикою, випуск справжніх сичужних сирів в Україні у травні 2020 року, у порівнянні з травнем 2020 року, зменшився на 15%, а випуск сирних продуктів збільшився на 3%. Тобто якщо сиру було виготовлено близько 6 000 тонн, то його фальсифікату - 3 500 тонн.
Варто зазначити, что натуральний сир без домішок виготовляється з молока та включає сичужний компонент або ж його аналоги. Він містить закваску з кислого молока і солі. В складі сиру можна знайти хлористий кальцій, який не шкідливий для здоров'я.
Сирний продукт складається з молока менш ніж на 20%. Решта 80% – це білок і жири. Виробники додають кокосове масло, або пальмову олію, які при нагріванні перетворюються в трансізомерний або ж трансгенний жир. Ці жири легко провокують появу серцево-судинних захворювань, виникнення холециститу, швидке ожиріння, атеросклероз або, в деяких випадках, тромбоз судин.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Виробники молока зараз не знають, чого їм чекати восени, та як зміняться ціни на коров'яче молоко, адже відкриття ринку землі вплине на вартість оренди землі, де випасають корів. Це означає, що поголів'я корів може скоротитися ще більше.
На початку сезону традиційного зниження цін на сировину, як очікували сировари, не відбулося. Тому маржинальність сироробного бізнесу навесні та влітку не покращилася, у порівнянні із зимовими місяцями. Підвищувати ціни на сири виробники не будуть, адже тоді попит на їх продукцію зовсім впаде. Дешеві польські сири і так забирають більшу частку ринку.
Раніше повідомлялося, яке вершкове масло найчастіше підробляють в Україні.