Today.ua

В Україні хочуть заборонити оформляти ФОП: податківці назвали причину

Українським роботодавцям хочуть заборонити оформляти співробітників у штат як ФОПів, і вони більше не зможуть ухилятися від податків. Якщо оформляти співробітника в штат, то роботодавцю потрібно платити 22% ЄСВ і 19,5% військового збору та ПДФО, а ФОПи платять лише 5% податку із зарплати.

Голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев заявив про те, що уряд на рівні законодавства робить все для детінізації доходів та сплати податків до скарбниці.

Обмежити можливість працевлаштування у компаніях ФОПів третьої групи, що надають послуги, - один із кроків у цьому напрямку. Йдеться про тих роботодавців, хто не хоче платити податки та оформляє своїх співробітників як "зарплатні ФОП".

Нагадаємо, що ФОПи третьої групи згідно із законом можуть надавати послуги практично у всіх сферах діяльності, також надавати їх не лише населенню, а й юрособам, у тому числі й закордонним. Ця група підприємців має максимальний дохід обмежений 7 млн грн, а кількість працівників не обмежена. Подавати податкову звітність ФОПи третьої групи зобов'язані один раз на квартал та протягом 40 днів після завершення звітного періоду.

Раніше повідомлялося, що після останніх змін до Податкового кодексу фізичні особи-підприємці в Україні мають обов'язково роздруковувати та зберігати всі фіскальні чеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ