Today.ua

В Україні хочуть повернути офлайн-навчання: міністр освіти назвав обов'язкову умову

Українські школярі вже звикли до онлайн-навчання, але за словами нового міністра освіти та науки Оксена Лісового, таке навчання має суттєвий недолік, тому важливо якнайшвидше повернути учнів за парти.

За словами міністра, тривале навчання онлайн не сприяє соціалізації молоді. Підлітки позбавлені живого спілкування, що загрожує ризиком отримати покоління молоді, яка не соціалізувалась і не сформувала цілу низку навичок, які можна здобути лише в колективі.

Проблеми від онлайн-навчання мають і вчителі. Зокрема, це емоційне виснаження. Для багатьох педагогів стало справжнім випробуванням готуватися до щоденних онлайн-уроків і весь день сидіти біля екрану, намагаючись заволодіти увагою учнів.

"Тому наше завдання - якнайшвидше повернути дітей до шкіл там, де дозволяє ситуація з безпекою", - зазначив Лісовий.

Поверненню дітей до класів також перешкоджають інфраструктурні проблеми, зокрема облаштування укриттів у школах, тому терміновим питанням є вирішення проблеми фінансування освітньої субвенції на їхнє облаштування.

Онлайн-навчання у будь-якому випадку залишиться. Принаймні, це єдина можливість отримувати знання для мешканців прифронтових територій, де через небезпеку учні не можуть відвідувати школи, і для тих дітей, які виїхали за кордон, але продовжують навчання в українських школах. Їх на сьогоднішній день налічується від півмільйона до мільйона осіб.

Раніше повідомлялося, що точні науки хочуть прибрати зі шкільної програми в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ