Today.ua

В Україні дорожчає проїзд у громадському транспорті: жителям яких міст доведеться платити більше

Вартість проїзду у регіонах України з червня зросте. З 2 червня подорожчав проїзд у маршрутках на Львівщині та Дніпропетровщині, а з 16 червня зросте вартість проїзду у маршрутках приватних перевізників Івано-Франківська.

Вартість однієї поїздки по місту становитиме 10 грн. Для пільговиків проїзд залишиться безкоштовним. Подорожчання стосується лише маршруток. Проїзд у комунальному транспорті не подорожчає. Його вартість залишиться 8 грн - при розрахунку банківською карткою, та 6 грн - при використанні картки "Галка".

Перевізники змушені підвищити ціни на проїзд через подорожчання пального. До війни вартість дизпалива становила близько 30 грн., а зараз – 58 грн. Бензин також зріс у ціні з 32 до 52 грн. Крім того, паливо регулярно у дефіциті. Приватні перевізники і так працюють у збиток, тому, щоб не залишити місцевих жителів без транспорту, вони змушені підвищувати вартість проїзду.

Місцева влада Полтави також вже поставила на порядок денний питання підвищення тарифів на проїзд до 15 гривень.

У Києві вартість проїзду поки що не підвищують, проте незабаром ситуація може змінитись. Транспортні державні підприємства (Київський метрополітен та Київпастранс) не покривають свого утримання, і якщо дотацій з бюджету буде недостатньо, їм доведеться підняти ціни. На сьогоднішній день цього не роблять, тому що до столиці приїхало багато біженців, з них більша частина безробітні, тому ціни на проїзд поки залишають довоєнними.

Раніше повідомлялося, що в Німеччині ввели пільгові проїзні на проїзд до кінця літа лише за 9 євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ