Today.ua

В Україні бронюватимуть чоловіків призовного віку: кому готуватися до відстрочки

Не всі чоловіки в Україні, навіть призовного віку, будуть мобілізовані на війну. Частина з них підпадуть під бронювання та будуть зайняті відновленням міст та інфраструктури.

Бронюванню в Україні підлягають військовозобов'язані особи, які працюють в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування та на підприємствах, в установах та організаціях, яким поставлені "мобілізаційні завдання".

Послуги, роботи або продукція, що виготовляється "броньованими" чоловіками, повинна задовольняти потреби ЗСУ, держорганів або населення у воєнний період. Основним їхнім завданням буде відновлення України після закінчення війни.

Броньовані чоловіки не підлягають мобілізації навіть якщо підходять за віком та станом здоров'я. Відстрочка їм надається на шість місяців. Вибрані державою підприємства та установи не мають права відмовлятися від укладання договорів на виконання мобілізаційних завдань

. Наприклад, чоловіків призовного віку можуть бронювати на будівництво, як це сталося з водіями вантажівок у логістичних компаніях, які вже зараз залучені до відновлення доріг, мостів, портів та аеродромів на звільнених територіях.

Порядок бронювання працівників під час війни:

Раніше повідомлялося, що в Україні розширили список чоловіків, яким надається відстрочка від мобілізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ