Today.ua

В Україні 1-гривневу монету продають за 15 000 грн: фото унікальних грошей

В Україні монету номіналом 1 гривня 1995 року випуску на аукціоні хочуть продати за 15 000 гривень ($540). Монета має унікальну відмінність від інших грошових знаків, через що її продавець встановив таку високу ціну.

1-гривнева монета має невеликі сколи на гурті та три крапки по краях, а також вм'ятину по гурту під буквою "я". Дані дефекти роблять цю монету унікальною та привертають увагу колекціонерів.

Монета виготовлена з латуні та реставрації не підлягала. До кінця аукціону лишився 1 день. Оцінити унікальність цієї монети можуть лише професіонали. Однак, ця монета має вузький кант, що говорить про її високу вартість серед інших 1-гривневих монет 1995 випуску. На гурті монети вказана дата випуску – "1995", а поряд три точки. Це рідкісний різновид штаму 2АА2. На аверсі монети розміщено тризуб та написи "Україна" та "1995". На реверсі вказано номінал "1 гривня", оточений орнаментом великих трикутників, розділених на маленькі. Нещодавно 1-гривневу монету продали на аукціоні за 22 тисячі гривень. Монета має гладкий гурт, що серед монет цього номіналу зустрічається вкрай рідко. Швидше за все, монета була виготовлена як досвідчений зразок і випущена дуже обмеженим тиражем. Раніше повідомлялося, що в Україні монету номіналом дві копійки продають за 30 000 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ