Today.ua

В ПФУ оприлюднили деякі пенсії держслужбовців: скільки отримують прокурори, депутати і судді

В Україні після березневої індексації середня пенсія зросла на 587,41 гривні, і тепер вона перевищує 5 тисяч гривень. Водночас, в країні є категорії пенсіонерів, які отримують щомісячні виплати значно вищі за максимальну пенсію, яка на сьогодні становить 20 930 гривень. Так, деякі пенсії держслужбовців впритул наблизились до сотні тисяч гривень.

Які пенсії нині отримують колишні депутати, прокурори та судді, розповіли у Пенсійному фонді України.

На сьогодні максимальна пенсія в Україні, призначена на загальних підставах, дорівнює десяти прожитковим мінімумам, тобто 20 930 гривень. Водночас, в Україні є певні категорії пенсіонерів, які отримують спеціальні пенсії. Їхні виплати зазвичай вищі, ніж у решти пенсіонерів.

Так, у ПФУ розповіли, які середні пенсії наразі отримують деякі категорії держслужбовців. В Пенсійному фонді також повідомили, скільки людей отримують такі пенсії. Щоправда, найсвіжіші дані датуються 1 січня 2022 року. Отже, на ту дату в Україні налічувалось:

Середні пенсії держслужбовців, які належать до цих категорій, відповідно становлять:

Причому всі ці пенсії держслужбовців наведені без врахування доплат, підвищень, надбавок і компенсаційних виплат, які ще додаються до "тіла" виплати.

Втім, якщо взяти до уваги загальну чисельність людей, які отримують такі пенсії, то вона трохи перевищує 10 тисяч. У масштабах країни це – мізерно мала величина. Тому високі пенсії колишніх посадовців загалом ні в країні, ні в Пенсійному фонді погоди не роблять.

Нагадаємо, стало відомо, в кого і як виросли пенсії після цьогорічної березневої індексації. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ