Today.ua

В Мінсоцполітики зробили важливу заяву щодо виплати пенсій за травень

В Україні з 4 числа почнуть виплачувати пенсії за травень. На фінансування цих виплат вже пішла перша сума грошей. У Мінсоцполітики сподіваються, що на травневі пенсії грошей буде вдосталь. Адже, незважаючи на війну, у 2022 році доходи Пенсійного фонду за перші чотири місяці року вищі за аналогічний минулорічний показник.

Про це розповіла міністр соціальної політики Марина Лазебна.

За січень-квітень 2022 року доходи Пенсійного фонду склали 171,8 млрд гривен. При цьому сума доходів від ЄСВ виявилась на 11,5 млрд  більше, ніж за січень-квітень попереднього року.

"За перші чотири місяці року від сплати ЄСВ до Пенсійного фонду надійшло на 11,5 мільярдів гривень більше, ніж за такий самий період минулого року. Навіть у квітні доходи ПФУ на 400 мільйонів більші, ніж минулого року. Завдяки цьому держава має ресурси і вчасно та в повному обсязі спрямовує фінансування банкам та Укрпошті для виплати пенсій", - розповіла очільниця Мінсоцполітики.

Отже, на травневі пенсії вже виділено 1,3 млрд гривень. Ці гроші українці почнуть отримувати вже 4 травня. Звісно, перший транш ще невеликий. Він становить лише 11% від тієї суми, яку має виплатити громадянам Укрпошта.

Загалом же, Укрпошта виплатить цього місяця українцям 11,5 млрд гривень. Але більша частина пенсіонерів отримають свої виплати через банки. Банки перекажуть українцям 37,6 млрд. Загалом же, на фінансування пенсій за травень заплановано 49,1 млрд гривень.

Нагадаємо, деякі українці можуть отримати пенсію до досягнення пенсійного віку. Наприклад, громадяни, що були звільнені за скороченням штату мають право вийти на  пенсію за півтора роки до пенсійного віку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ