Today.ua

В Ірландії масово виселяють українських біженців із готелів: кого заселять на їхнє місце

Українських біженців, які проживали у готелі ірландського міста Кілларні, попросили звільнити тимчасове житло та переїхати в інше місце. На їхнє місце заселять громадян Лівії, Алжиру, Ірану та Грузії, які також прибули до Ірландії як біженці.

Таким чином, українок з дітьми виселяють та перевозять до іншого регіону, а замість них до готелю "Кілларні" заселять 192 чоловіки-біженці з інших країн.

Українські біженці мешкали у цьому готелі з березня. Багато хто з них почав працювати прямо в готелі, а діти пішли навчатися до місцевих шкіл.

Цього тижня їх мали перевести до міста Вестпорт, але завдяки сприянню місцевої влади переїзд скасували, і українкам забезпечать альтернативне житло у цьому ж місті, щоб вони могли продовжувати працювати та відвідувати школи.

Мер Кілларні Найл Келлехер закликав скасувати рішення міжнародного агентства щодо переселення українців. Він також попросив владу Ірландії надати підтримку місту, де налічується близько 2 000 українців.

Днями стало відомо, що Єврокомісія продовжує захист українських біженців до 2024 року. Це означає, що до цього періоду вони зможуть проживати у країнах ЄС, працювати, навчатися та отримувати медичне обслуговування.

Раніше повідомляли, що українським біженцям в Ірландії спростили прийом на роботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ