Today.ua

Укрпошта зробила заяву щодо припинення роботи своїх відділень

Національний поштовий оператор Укрпошта припинила роботу своїх відділень на окупованих територіях. Досі, незважаючи на окупацію та ризики для життя своїх працівників, поштова компанія працювала і в окупації. Але відтепер всі відділення на тимчасово непідконтрольній території припинили роботу.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Уперше з 24 лютого відділення Укрпошти працюють лише на підконтрольній території країни, пише Смілянський. До початку серпня, незважаючи на всі складнощі, компанія продовжувала працювати і в Херсоні, і в Запорізькій області.

"Ми виплачували сотні тисяч пенсій, приймали та перераховували платежі за комунальні послуги, а також доставляли продукти. Але робити це далі більше немає можливості. Натомість маємо значну загрозу життю працівників та загрозу пограбування з боку "сбора блатных и шайки нищих" бійців російської армії", - повідомляє очільник компанії.

Працівникам Укрпошти почали чинити перепони у виплаті пенсій, тому що окупанти хочуть остаточно витіснити українські гроші з цих територій, аби змусити людей повірити у невідворотність і непохитність нової "влади".

"Вони не дають нам доставляти пенсії, бо їм треба зібрати номери паспортів від пенсіонерів для «референдумів» в обмін на пенсії в "дерев’яній валюті" звичним для них шантажем. По-іншому вони не вміють", - зазначає Смілянський.

Директор Укрпошти абсолютно переконаний, що і Україна, і його компанія неодмінно повернуться на ці території.

"Як ми повернулись на Київщину, Чернігівщину та Сумщину", - зазначає керманич Укрпошти.

Він також запевняє, що Укрпошта не просто повернеться у старі відділення, а ще й відкриє багато нових і сучасний філій на звільнених територіях. І наостанок Смілянський цитує крилатий вислів Термінатора, який після прощального виступу Бориса Джонсона здобув нове життя:

"Після звільнення, як і після запуску HIMARS, обов'язково буде Hasta La Vista Baby".

Нагадаємо, Укрпошта максимально пришвидшила доставку деяких посилок, запровадивши нову послугу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ