Today.ua

Укрпошта та Червоний Хрест виплатять українцям на деокупованих територіях по 1200 грн

Українцям, які мешкають на звільнених від окупації територіях, виплатять по 1200 грн від Червоного Хреста. Забрати гроші можна буде у пересувних відділеннях Укрпошти. Допомогу вже отримали мешканці Харківської області. На черзі 200 тисяч громадян із інших деокупованих регіонів.

Перші виплати у сумі понад півмільйона гривень вже отримали 450 мешканців двох деокупованих сіл Липці та Російські Тишки. Отримати гроші можуть і дорослі, і діти.

Громади населених пунктів готують за погодженням з ОВА списки осіб, згідно з якими виїзні бригади Укрпошти протягом двох місяців провадитимуть виплати. Гроші видаються особисто до рук. Перші виплати розпочалися 19 вересня. Ця програма підтримки спрямована на людей, які проживають у населених пунктах, які були під окупацією, і на момент звільнення ВСУ продовжують там мешкати.

За підрахунками, на Харківщині під тимчасовою окупацією перебували близько 150 тисяч українців. Усі вони мають отримати одноразову допомогу по 1200 гривень.

Також мешканцям деокупованих регіонів можуть скористатися всіма адміністративними послугами, доступними до війни. Громадянам спростили процедуру подання заявок на отримання пенсій на деокупованих територіях. Податись можна через місцеві органи влади, вказуючи в заяві дату, місце її подання, а також ПІБ особи, яка прийняла заяву на виплату пенсії.

Нагадаємо, які категорії українців можуть отримати по 100 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ