Today.ua

Укрпошта погрожує витіснити з провінції Ощадбанк і ПриватБанк

Компанія Укрпошта встановила в Україні понад 4 тисячі терміналів із платіжною системою POS. Через ці термінали власники карток VISA та MasterCard можуть здійснити яку завгодно фінансову операцію.

Національний поштовий оператор Укрпошта активно розширює спектр своїх послуг. Крім суто поштових послуг, вона ще й доставляє пенсію жителям віддалених куточків і почасти виконує соціальні функції. А тепер компанія пішла далі шляхом диверсифікації та вирішила опанувати ще й банківську сферу.

Сума переказу має обмеження – 4999 гривень на одну фінансову операцію. Втім, сільські люди рідко оперують більшими грішми. Та й зрештою завжди можна провести не одну транзакцію.

Укрпошта встановлює свої термінали у тих місцях, куди "не доходить" жоден український банк, включаючи й державні банки – ПриватБанк та Ощадбанк. Таким чином, у багатьох регіонах України з часом Укрпошта може витіснити банківські установи.

Укрпошта нещодавно заявила, що має намір придбати невеликий банк, аби надавати фінансові послуги пенсіонерам і не лише їм. Водночас вона встановлює свої термінали у населених пунктах, де немає поштових відділень і зроду-віку не було ніяких банківських відділень.

У компанії вважають, що такі термінали, за допомогою яких люди зможуть зняти гроші, зробити необхідні грошові перекази або сплатити інші платежі, неабияк можуть стати в нагоді для сільських жителів. Адже за допомогою цих терміналів люди зможуть отримати банківські послуги безпосередньо за місцем проживання. Для цього їм не треба буде витрачати цілий день, щоби дістатися міста і потом повернутися додому.

Звісно, що ні ПриватБанк, ні Ощадбанк не відкриватимуть у селах своїх відділень і не встановлюватимуть терміналів. Отже, "битву" за сільських жителів, а їх нині в Україні налічується 12-14 мільйонів, банки програли Укрпошті.

Нагадаємо, з 1 грудня Укрпошта підвищила тарифи на свої послуги. Але при цьому деякі поштові послуги вона залишила безплатними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ