Today.ua

Українцям слід зробити важливу покупку, яка може врятувати життя під час відключення електрики

Відключення електрики, як планове, так і аварійне, змушує українців активно користуватись свічками у вечірній час. Крім того, багато громадян вже обзавелися генераторами, а дехто подумує про й про нестандартні методи обігріву на кшталт буржуйок. Звісно, все це підвищує ризики виникнення пожежі.

У прес-службі КМДА киян закликали бути обачними та дотримуватись всіх правил протипожежної безпеки. Жителів Києва закликають подбати про власну безпеку та не залишати свічки без нагляду. Також буде не зайвим придбати вогнегасник.

"Для захисту оселі від пожежі обов’язково запасіться вогнегасником", – радить прес-служба КМДА.

В КМДА пояснили, що під час відсутності електрики громадяни активно користуються свічками, газовими пальниками, пічним опаленням та генераторами. Усі ці засоби можуть стати причиною пожежі. Наявність вогнегасника допоможе у разі виникнення пожежі врятувати як своє життя, так і життя своїх близьких, а також власну оселю.

Крім того, киянам порадили у часи відсутності електрики вимикати електроприлади з розеток, адже через “стрибки” напруги вони можуть згоріти.

Щоб уникнути пожежі потрібно дотримуватись кількох правил користування свічками:

Є також декілька порад щодо використання генераторів. Дотримання цих правил допоможе уникнути багатьох проблем і може навіть зберегти життя:

Нагадаємо, українцям розповіли про доступні альтернативи свічкам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ