Today.ua

Українцям, що повернуться з-за кордону, виплачуватимуть допомогу 18 тисяч гривень

Українцям, які через війну опинилися за кордоном, але вже вирішили повернутись додому, буде виплачуватись фінансова допомога 18 тисяч гривень. На неї можуть розраховувати громадяни, які до початку війни в Україні працювали в громадському секторі, проте вимушені були покинути роботу.

Підтримка, фінансова і методична, надаватиметься громадянам, які захочуть відновити в Україні свою громадську діяльність. Допомогу надаватимуть за програмою підтримки Vidnova Fellowship.

Отже, на допомогу в рамках цієї програми можуть розраховувати біженці, які повертаються в Україну, і які мають досвід роботи в таких сферах:

Програма Vidnova Fellowship діятиме в Україні з жовтня  по січень 2023 року. В рамках цієї ініціативи українцям, які стануть її учасниками, будуть щомісяця виплачувати стипендію в розмірі 18 тисяч гривень. Крім того, вони зможуть отримати консультації спеціалістів щодо налагодження роботи або, наприклад, щодо започаткування власної справи у громадському секторі діяльності.

Стипендіатів не обмежуватимуть конкретними містами або регіонами. Вони зможуть працювати у будь-якому місті України.

Щоби стати учасником програми, слід заповнити онлайн-форму, яку можна знайти за таким посиланням: https://inshaosvita.typeform.com/to/QRD2uKMN

Час на оформлення заявок збігає 10 вересня.

Нагадаємо, внутрішнім переселенцям в Україні, які подавали заявки на допомогу через портал "Дія" і досі її не отримали, віддадуть усі гроші "заднім числом", але їм слід звернутись із новою заявою в органи соцзахисту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ