Today.ua

Українцям розповіли, як зменшити витрати на опалення та уникнути тепловтрати у квартирі

Опалювальний сезон в Україні стартував, але під час планових та позапланових відключень електроенергії батареї у квартирах українцям стають холодними. До складної зими кожен готується по-своєму. У КМДА закликали мешканців столиці, а також інших міст зменшити насамперед теплові втрати у своїх будинках. Потрібно дотримуватися кількох простих порад.

Якщо в будинку встановлено індивідуальний тепловий пункт, тоді жителям потрібно звернутися до керуючого ЖЕКу або ОСББ, щоб налаштувати в квартирах температуру не більше +18 градусів та максимально економний режим теплоспоживання.

Якщо у вас в квартирі є можливість самим регулювати опалення, підтримуйте температуру не більше +18... +20 градусів. Зменшуйте температуру в кімнатах, які не використовуєте, коли лягаєте спати або йдіть з дому. Це допоможе знизити витрати на опалення.

Уникайте тепловтрати в приміщенні, щільно закриваючи вікна та двері, щоб не було протягу. Встановіть гумові ущільнювачі на вікнах, якщо вони відсутні або пошкоджені і втратили еластичність. Вхідні двері можна також утеплити ущільнювачем по периметру стулок.

Завжди тримайте зачиненими додаткові двері на вході до під'їзду (тамбурні двері). Якщо у вас добре опалюється під'їзд, то й у квартирах буде тепліше. Вікна у під'їзді теж зачиняйте.

Тримайте відкриті батареї, щоб тепло розповсюджувалося по всій кімнаті. Відсуньте меблі від вікна, підніміть штори, наклейте фольгований екран на стіну за батареєю. На ніч закривайте вікна ролетами, жалюзі, а батареї залишайте відкритими.

Раніше українцям дали рекомендації, що робити у разі тривалого відключення електрики та відсутності опалення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ