Today.ua

Українцям розповіли, як відновити доступ до газу у пошкодженому будинку

Українці, чиї будинки були пошкоджені внаслідок бойових дій, не мають права самостійно відновлювати газопостачання. Їм треба звернутися до газової служби.

Навіть якщо газові труби на вигляд цілі, то в результаті вибухів та обстрілів конструкції будинку зміщуються і можуть виникнути мікротріщини, які ви просто так не побачите. Це повинні перевіряти спеціалісти за допомогою спеціальних приладів.

Газовики повинні обстежити не тільки газопровід, але і все обладнання, перш ніж включити газ. Послуга перевірки та повторного підключення газу у воєнний час є абсолютно безкоштовною. Принаймні, у Києві та Харкові споживачі вже зверталися до газовиків та їм виконали необхідні роботи. До війни послуга була платною.

Комунальні послуги українцям під час війни не підвищують. Ціни на газ та опалення залишаються незмінними, однак до початку нового опалювального сезону ситуація може змінитися, оскільки Нафтогаз підвищив тарифи для підприємств теплової комунальної енергетики більш ніж утричі. Нові тарифи набрали чинності вже з 1 червня.

Раніше повідомлялося, що вже за кілька місяців тариф на газ в Україні може зрости до ринкового рівня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ