Today.ua

Українцям розповіли, як скористатися правом викупу і стати власником орендованої квартири

Українці мають право викупити житло, яке вони довгий час орендують, скориставшись правом викупу. На відміну від звичайної оренди, щомісячна плата в даному випадку зараховується орендарям в загальну вартість житла, і після закінчення певного терміну квартира переходить у їхню власність.

Відразу після підписання такого договору наймач спочатку просто проживає в квартирі і платить господареві щомісячну плату, а в кінці терміну після оплати залишкової вартості може оформити право власності на нерухомість.

За договором оренди житла з викупом одна сторона - підприємство-орендодавець передає другій стороні - фізичній особі житло за плату на довготривалий термін, фактично продаючи його в розстрочку.

Об'єктом оренди може бути квартира або її частина, житловий будинок або його частина, що призначаються та придатні для постійного проживання. Договір може бути розірвано в добровільному порядку за позовом однієї зі сторін, якщо якісь умови були невиконані. В даному випадку повернення коштів здійснюється відповідно до рішення суду. При добровільному розірванні договору повернення коштів здійснюється відповідно до умов договору.

У разі розірвання договору оренди наймач та особи, які проживають разом з ним, підлягають виселенню з житла без надання їм іншого жилого приміщення.

Раніше повідомлялося, як можна заощадити при покупці нового житла, купивши квартиру за перевідступом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ