Today.ua

Українцям розповіли, як не втратити субсидію за електроенергію під час війни

Українцям під час війни пообіцяли не нараховувати пеню за прострочені платежі, але якщо до війни власник житла отримував субсидію, то при наявності боргів з травня йому її перестануть нараховувати.

По закону, субсидія не може бути призначена у разі наявності заборгованості за комунальні послуги за понад три місяці на суму більше 680 грн (40 неоподаткованих мінімумів доходів громадян).

У травні органи соціального захисту населення перевірятимуть особові рахунки субсидіантів. Відповідно до цього буде прийматися рішення про призначення субсидії на наступний період. Тому якщо ви субсидіант, і не сплачуєте за комуналку від початку війни, то це варто зробити у квітні, аби не позбутися субсидії.

Електропостачальник YASNO нагадує, що розраховуватися за спожиту електроенергію необхідно до 20-го числа. Інші постачальники газу, води та електроенергії також мають кінцеві дати розрахунків кожного поточного місяця. Як правило, це 20-25 числа.

Розрахуватися за електроенергію та інші комунальні послуги українці можуть в режимі онлайн.

Українцям, які покинули свої будинки, платіжки за газ приходять до особистого онлайн-кабінету на my.gas.ua. Також отримати квитанцію за спожитий газ можна у чаті GASUA у Viber або Telegram або на електронну пошту.

Розрахуватися за електроенергію онлайн можна в Особистому кабінеті YASNО та інших постачальників, а також на сайті електропостачальника за номером особового рахунку, або через будь-які платіжні системи.

За детальною інформацією щодо порядку призначення субсидії необхідно звертатися до місцевих управлінь праці та соціального захисту населення.

Раніше повідомлялося, які податкові пільги діятимуть для українців до закінчення воєнного стану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ