Today.ua

Українцям розповіли, що буде з їхніми банківськими рахунками та депозитами у випадку вторгнення Росії

Українці в паніці на фоні заяв Путіна про наступ на Україну побігли до банкоматів знімати готівку та забирати у банках депозити. В інтернеті з'явилася фейкова інформація про те, що у разі воєнного стану банки обмежать можливість отримання коштів. Проте, у Незалежній асоціації банків України назвали цю інформацію неправдивою та заспокоїли українських громадян.

"У разі вторгнення агресора буде введено ліміт на зняття коштів. Частину грошових коштів громадян буде взято як допомогу Збройним Силам України для більш ефективної відсічі країні-агресору", - пишуть у повідомленні, яке виявилося фейковим.

На сьогоднішній день банки в Україні не планують обмеження на зняття готівки і просять громадян припинити паніку. Вся інформація навколо ажіотажу – штучна провокація.

"У телеграм-каналах поширюється інформація про те, що найбільші банки України разом із урядом тестують можливість обмеження на зняття коштів з карток та банківських рахунків громадян і нібито ця дія проводиться у рамках підготовки до відображення озброєної агресії. Це провокація чи просто шахрайство", — йдеться у повідомленні Незалежної асоціації банків України.

У НАБУ заспокоїли громадян та запевнили, що жодного обмеження на зняття грошей із банківських карток не планується. На фоні паніки шахраї та провокатори вводять громадян в оману, щои маніпулювати їх страхами.

Раніше повідомлялося, що курс долара в Україні 22 лютого подолав позначку 29 грн після заяви Володимира Путіна про визнання незалежності псевдореспублік "ЛДНР".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ