Today.ua

Українцям пропонують безкоштовну евакуацію до Канади: як отримати авіаквитки за океан

Військова агресія з боку північного сусіда, на жаль, змушує багатьох українців покидати свої домівки і вирушати в інші країни задля збереження життя та здоров'я. Українцям які бажають виїхати подалі від війни, пропонують безкоштовний авіапереліт до Канади. Евакуація до Канади можлива за попередніми заявками громадян.

 З 11 жовтня громадяни, які хочуть евакуюватись, мають змогу отримати безкоштовні авіаквитки до Канади. Таку можливість надає фонд Ukraine2Canda Travel Fund. Подібні заходи відбуваються двічі на місяця.

11 жовтня о 17.00 розпочалась чергова реєстрація для отримання авіаквитків до Канади. Загалом планують роздати безкоштовно 300 квитків.

Для отримання квитка потрібні сканкопії таких документів:

Якщо батько або мати супроводжують дитину, то для перельоту потрібна письмова згода іншого з батьків. В ній необхідно вказати контактні данні для зв'язку з батьком/матір'ю, які погодили переліт. Але засвідчувати таку згоду в нотаріуса не обов'язково.

Після того як громадянин зареєструвався, з ним зв'яжуться протягом тижня задля уточнення всіх деталей. Якщо перелічені документи наявні і дійсні, йому будуть надані квитки в черговому порядку. А сама евакуація до Канади відбудеться через 30 або більше днів після реєстрації.

Нагадаємо, при сильному пошкодженні інфраструктури через військові дії, в період опалювального сезону може виникнути потреба в масштабній евакуації населення з постраждалих регіонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ