Today.ua

Українцям повідомлятимуть про відключення електроенергії по-новому: як дізнатися свій графік

На сьогоднішній день в Україні усунено дефіцит електроенергії, і вже четверту добу графіки відключень світла не застосовуються. У деяких містах запрацювало навіть вуличне освітлення. В "Укренерго" також повідомили, що з 14 лютого в країні діють нові правила інформування громадян щодо відключення електрики. Про нововведення розповіли у Національній комісії, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ).

Поки що ситуація стабільна, але якщо енергосистема знову вийде з ладу, про це оператори систем розподілу повідомлять споживачам на власних офіційних вебсайтах. У їхніх повідомленнях вказуватиметься час початку та закінчення перерви в електроживленні об'єкта споживача із зазначенням, у тому числі, назв перерв.

У свою чергу, обленерго зобов'язали публікувати на власному офіційному вебсайті актуальні графіки погодинного відключення об'єктів споживачів.

Також енергопостачальники повинні інформувати своїх клієнтів про можливі ресурси операторів систем розподілу для отримання актуальної інформації про перерви в електропостачанні шляхом розміщення відповідної інформації:

На стабілізацію ситуації зі світлом в Україні вплинула низка причин. Це і збільшення потужностей атомних електростанцій; відсутність сильних морозів;
високий рівень води у Дніпрі та Дністрі, на яких розташовані найбільші гідроелектростанції, а також те, що комунальники завершили ремонт мереж у багатьох областях. При цьому в деяких регіонах аварійні роботи ще продовжуються.

Раніше повідомлялося, що у приватних будинках українців встановлюватимуть домашні сонячні електростанції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ