Today.ua

Українцям підвищать пенсії з 1 липня: хто підпадає під чергову індексацію

Пенсійний фонд у червні перерахував виплати працюючим пенсіонерам, а вже з 1 липня чергова індексація чекає на інші категорії населення. Вже у наступному місяці в Україні буде проведено індексацію пенсій 1 млн громадян, яким було призначено виплати у 2018˗2020 роках, а також тим, хто отримує мінімальні пенсії.

У березні пенсії були проіндексовані для 8 мільйонів пенсіонерів, у червні ще 313 тисяч пенсіонерів отримали підвищення. Крім того, уряд виплатив адресні допомоги для 2 млн 400 тис. пенсіонерів старше 75 років та цільові доплати для 1 млн 700 тис. пенсіонерів з низькими розмірами заробітної плати, які вони одержували за період їх трудової діяльності.

З 1 липня буде проведено перерахунок мінімальних пенсійних виплат для осіб з інвалідністю внаслідок війни та усіх інших громадян, хто отримує мінімальну пенсію. Надбавка складатиме від 300 до 500 грн.

З 1 жовтня допомогу до пенсії у розмірі 400 гривень отримають пенсіонери віком від 75 до 80 років, а з 1 грудня цього року перерахунок чекає на пенсіонерів старше 65 років, яких в Україні наразі 2,3 млн. Мінімальная пенсія, яку вони отримують, становить 2 400 грн, а з 1 грудня її розмір підвищиться до 2 600 грн.

Нагадаємо, в Україні хочуть підвищити пенсійний вік для чоловіків і знизити для жінок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ