Today.ua

Українцям перевірять платіжки за газ та перерахують тарифи: хто заплатить менше

Українці масово скаржаться на те, що облгази ігнорують показники лічильників та нараховують необґрунтовано високі тарифи. У зв'язку з цим Національна комісія, що регулює сфери енергетики та комунальних послуг, (НКРЕКУ) призначила виїзні позапланові перевірки 29 облгазів, які порушують права своїх споживачів.

Постачальники газу нараховують суми у платіжках, ігноруючи показання лічильників, які вчасно передані клієнтами. У зв'язку з нинішніми тарифами, українці вважають кожну копійку, тому почали скаржитися до вищих інстанцій, коли помітили, що облгази їх обдурюють.

Незважаючи на скарги, облгази часто відмовляються коригувати передані показання. Щоб розібратися з цим питанням, НКРЕКУ запустить перевірки, в результаті яких з'ясується хто з постачальників наживається на своїх клієнтах. Адже саме облгази (оператори ГРМ) відповідають за облік та нарахування обсягів газу, і ніхто, крім них, не може коригувати дані.

У разі виявлення подібних порушень українцям радять звертатися зі скаргою до НКРЕКУ. Після проведення перевірок громадянам перерахують платіжки, звіривши їх із показаннями лічильників. Серед підприємств, на яких найближчим часом проведуть перевірки, опинилися:

Раніше українцям розповіли, у яких випадках можна не платити за розподіл газу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ