Today.ua

Українцям даватимуть обмежену субсидію на оплату комуналки

Українцям, які самі не в змозі повністю сплачувати комунальні послуги, державою надається субсидія на оплату комуналки. Субсидія – це різниця між реальною вартістю комунальних послуг і тією сумою, яку може оплачувати сім'я. Проте, субсидія надається не на весь обсяг спожитих ресурсів, а лише на їхню частину.

Про це стало відомо з інформації Пенсійного фонду  України.

Отже, якщо в квартирі не встановлено лічильники на енергоресурси, то обсяг споживання рахується за відповідними соціальними нормами. І відповідно на ці норми й нараховується субсидія.

Аналогічно нараховується субсидія і на споживання в тих домогосподарствах, як мають лічильники. Там також обсяг державної допомоги поширюється тільки на встановлені соціальні норми споживання. А якщо фактичний обсяг споживання вищий, то за все, що спожито понад норму, мешканцям будинку або квартири доведеться платити повністю.

На управління багато квартирним будинком діють такі соціальні норми:

Отже, якщо, наприклад, сім'я складається з чотирьох осіб, то субсидію призначать на таку загальну площу: 21 х 4 + 10,5 = 94,5 кв.м.

Якщо загальна площа, що припадає на сім'ю, менше за соціальну норму, то субсидію призначають на всю фактичну площу житла.

Що стосується субсидії на оплату газу, то норми встановлюються залежно від кількості точок розподілу газу в квартирі. В цьому випадку діють такі нормативи:

Нагадаємо, в Україні вже менше ніж за місяць сотні тисяч сімей втратять субсидію на оплату комуналки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ