Today.ua

Українцям дадуть майже по 20 кілограмів продуктів безкоштовно: хто і як може отримати допомогу

Українці можуть отримати продукти безкоштовно. На місяць дають по 19 кілограмів різного провіанту. Допомога розрахована на маріупольців, які евакуювались до Києва.

Таку допомогу жителям Маріуполя в столиці роздає міжнародна організація HEKS EPER Ukraine. Отримати її можна в центрі "Я – Маріуполь", повідомляють у прес-службі центру.

Отже, сумарна вага продуктового набору становить 19 кілограмів. До цього набору входять різноманітні продукти щоденного вжитку. Така допомога – не одноразова, вона видається маріупольцям щомісячно. Продуктовий набір можна отримати за адресою центру "Я – Маріуполь". Він розташований на вулиці Антоновича,39. Центр приймає відвідувачів шість днів на тиждень – з понеділка по суботу: с 8:00 по 18:00.

Як отримати допомогу?

Перш за все, слід заповнити анкету, в якій вказати необхідні дані про себе. Якщо в заявника паперовий паспорт, то отримати продуктовий набір може або він сам, або хтось із рідних за його паспортом. Якщо ж документ у нього в електронному вигляді, у "Дії", то його може пред'явити лише сам власник.

У центрі можна отримати не лише продукти безкоштовно, але й психологічну, медичну  та юридичну допомогу. Усе це, звісно, також  безкоштовно. Крім того, евакуйовані жителі Маріуполя можуть укласти угоду з лікарем-терапевтом, підписавши декларацію. Там також можна отримати консультацію працівника Фонду соціального страхування щодо виплат лікарняних.

Тим, у кого залишаться нез'ясовані питання, рекомендують звертатись за номером контакт-центру Маріупольської міськради: 067-345-15-55.

Нагадаємо, українцям назвали продукти, якими слід запастись на зиму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ