Today.ua

Українців просять відмовитися від ряду соцвиплат: кого це стосується

Українських громадян, які мешкають за кордоном, просять відмовитися від соцвиплат, які нараховують їм в Україні. Із такою заявою звернулися в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Як відомо, українські біженці отримують соціальну допомогу в тих країнах, де вони осіли. При цьому вони не відмовляються від українських соцвиплат. Відстежити, хто та де які виплати отримує за кордоном, в Україні не можуть. Тому громадян просять добровільно попередньо самостійно відмовитися від соціальної допомоги, яка призначається в Україні, якщо вони збираються жити за кордоном. Зробити це можна дистанційно.

Для того, щоб відмовитися від соціальної допомоги, достатньо написати заяву у довільній формі, яка має містити:

Від яких соцвиплат потрібно відмовитись:

Українці, які відмовляються від виплат, мають надіслати заяву електронною поштою чи Укрпоштою на адресу відповідального органу соцзахисту населення в Україні. Усі контакти таких органів можна знайти на сайтах районних держадміністрацій, виконавчих органів міських та районних у містах рад.

Також за бажанням орган соцзахисту, до якого надійшло звернення, може надіслати скан-копію довідки про неотримання соціальної допомоги як доказ.

Раніше повідомлялося, яка ще одна категорія українців може розраховувати на субсидію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ